El programa “Mirades Solidàries” del CUV busca padrins per a tractaments visuals de persones sense recursos

El Gigi Virtoso es visita aquest dijous al matí per primera vegada al Centre Universitari de la Visió (CUV). Té un problema degeneratiu i hereditari de la retina. Arriba a la clínica de la Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa derivat pels serveis socials de Sabadell.

Com aquest pacient, un 5% de les 2.100 persones que es visiten anualment en aquest centre necessiten una atenció visual especialitzada, és a dir, el seu problema de visió no se soluciona únicament amb unes ulleres. Moltes vegades aquests tractaments (lents de contacte especials, ajuts de baixa visió o teràpies visuals) tenen uns costos elevats que aquests pacients no poden assumir.

Per aquest motiu, aquest dijous s’ha posat en marxa el programa “Mirades Solidàries” que busca empreses i particulars per apadrinar aquests tractaments.

El programa permet fer donacions a través de la pàgina web del centre de fins a 500 euros, que és el cost mitjà d’una teràpia d’aquestes característiques.

El CUV atén pacients procedents de 65 ajuntaments i entitats socials d’arreu de Catalunya. Des del gener han detectat 22 pacients que es podrien beneficiar d’aquest programa: 6 han acabat el tractament i 13 estan pendents d’ajudes municipals. El patronat del centre va decidir dimecres pagar el remei d’un dels 3 que estaven en llista d’espera.