El programa Recooperem per reduir el malbaratament alimentari a les escoles sumarà al gener 3 centres més

Aquest és el menjador de l’Escola Enxaneta. Les racions que no se serveixin s’envasaran en carmanyoles, es congelaran i es distribuiran a través de El Rebost (gestionat per Creu Roja) a les famílies en situació de vulnerabilitat. El programa s’anomena «Recooperem, cuina per compartir» i té un triple objectiu: educatiu, solidari i mediambiental. La iniciativa està impulsada pel Consell Comarcal en col·laboració amb els agents del territori.

A Terrassa, es porta a terme des del 2017. Hi participen quatre escoles (a més d’Enxaneta, Bisbat d’Ègara, Roser Capdevila i França), l’empresa de menjador SERHS, Creu Roja (com a entitat del tercer sector) i l’Ajuntament. De cara al gener, 3 escoles més s’hi podrien afegir.

Tot són beneficis: es redueix el malbaratament alimentari, s’ajuda les persones que ho necessiten i s’educa en valors

El programa es va implementar a la comarca per primera vegada al 2015. Rellinars i Viladecavalls van ser les primeres poblacions. Des de llavors, 11 municipis, una cinquantena escoles, 12 empreses de menjador i 22 entitats socials s’hi han sumat. Fins al 2021 s’han servit 41.000 àpats, arribant a 3.000 famílies en risc de pobresa i s’han evitat 18.000 quilos de residus.

Recooperem 2Recooperem 3