El programa REMS es reactiva a Terrassa per ajudar les persones grans amb problemes de memòria

La Rosa és una de les usuàries terrassenques del programa REMS. Unes sigles que descriuen a la perfecció l’objectiu que persegueix aquesta iniciativa: Reforçar i Estimular la Memòria i la Salut. Després de mantenir l’activitat presencial aturada des del mes de març, la Fundació Catalunya- La Pedrera ha reobert aquest setembre l’espai que té a Terrassa, al carrer d’Antoni Maura, extremant, això sí, les mesures de seguretat. I és que la pandèmia també ha alterat el funcionament d’aquesta organització.

En els diversos espais de l’entitat s’hi fan tot tipus d’activitats, les quals potencien les capacitats i habilitats cognitives, físiques, socials i emocionals dels participants. Com a novetat d’aquest any, el programa també inclou un espai virtual, amb activitats dinàmiques per fer des de casa i seguir rutines. A més a més, la Fundació també permet practicar el REMS a casa, ja sigui a través de videotrucades o bé amb atenció a domicili per part d’algun professional.

El programa REMS està adreçat a les persones grans amb malalties neurodegeneratives i actualment a Terrassa dona cobertura a una trentena de participants. A tot Catalunya, la iniciativa ja ha ajudat a prop de 4.500 usuaris des que es va posar en pràctica, l’any 2013.