El programa Rock’in per aprendre a tocar un instrument arriba a l’Institut Jaume Cabré

Democratitzar l’accés a la cultura i revolucionar els mètodes d’aprenentatge de la música als instituts. Així es podria definir el programa Rock’in. 9 instituts, a través de les 5 Cases de la Música de Catalunya, l’estan desenvolupant. L’Institut Jaume Cabré és el primer de Terrassa, des del gener.

76 alumnes de primer i segon practiquen amb més de 40 instruments (guitarres elèctriques, baixos, bateries o teclats) i un software d’autoaprenentatge. El programa ha capgirat l’institut perquè dos professors, un del conservatori i un del centre (Sergi Torrejón i Xavi Castillo), s’hi dediquen tots els dimarts, de 9 a dos quarts de 3.

El projecte és compartit per tres regidories i els responsables han visitat el centre per veure els primers resultats. La intenció és que el Rock’in arribi a més instituts terrassencs en els propers mesos. Per posar en marxa el primer de la ciutat s’hi han destinat més de 17.000 euros (12.000 per a instruments i 5.000 per a la coordinació pedagògica, el Conservatori hi destina un professor i l’Ajuntament ha cedit 28 ordinadors).