El projecte A-porta està donant llum al barri de Ca n’Anglada

A-Porta és un projecte social d’apoderament veïnal que s’està duent a terme a barris amb importants necessitats socials. Terrassa és l’onzè municipi on s’està fent, concretament al barri de Ca n’Anglada, finançat per l’Ajuntament de Terrassa.

Els picaportes s’agrupen en parelles i visiten els habitatges corresponents. Un cop allà s’encarreguen de l’assessorament en reducció energètica, l’accés a drets socials, revisió de factures, adequació de l’habitatge i del barri, acompanyament a gent gran i civisme.

La problemàtica més comuna amb què es troben els picaportes pel que fa al barri és la falta de neteja i la seguretat, ja que alguns veïns se senten insegurs a l’hora de sortir al carrer a partir del vespre. Els veïns als quals ajuden normalment ja coneixen els picaportes perquè són del mateix barri, i asseguren que els hi serveixen de gran ajuda.

L’objectiu del projecte A-porta és fer un diagnòstic de les problemàtiques més comunes i les necessitats més urgents un cop fetes les visites, i actuar en conseqüència per ajudar aquestes persones.

L’Ajuntament de Terrassa i la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) han presentat dijous l’equip de 8 Picaportes del projecte social A-porta, que s’està desplegant al barri de Ca n’Anglada amb la finalitat d’ajudar els veïns més vulnerables.

Les i els Picaportes són veïnes i veïns del barri, contractades, formades i coordinades per la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya.

El porta a porta a Ca n’Anglada, que va començar el passat 7 de març i s’estendrà fins a finals de juliol, s’està fent a 500 habitatges en 30 blocs de pisos, dels quals ja s’ha fet el porta a porta a més de 20, on s’ha entrevistat més de 180 veïns i veïnes.

El projecte és possible per l’estreta col·laboració i el suport de l’Associació de Veïns i Veïnes de Ca n’Anglada, la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa i les entitats locals.

Presentació dels 8 picaportes:

220421 Presentació Equip Projecte A Porta 1 220421 Presentació Equip Projecte A Porta 2 220421 Presentació Equip Projecte A Porta 3