El projecte A-Porta farà una diagnosi de la pobresa energètica a Ca n’Anglada

Arranca a Ca n’Anglada el projecte A-Porta, un programa per elaborar una diagnosi sobre l’estat actual de la pobresa energètica al barri. Una actuació feta en col·laboració i sobretot amb la implicació de tot el territori, a través d’entitats, les associacions veïnals i els serveis de l’Ajuntament.

Mitjançant un conveni signat amb la Confederació d’Associacions de veïns de Catalunya, vuit persones de la zona, conegudes i compromeses amb l’entorn, visitaran 500 domicilis per detectar una possible vulnerabilitat de les persones davant el suministrament dels serveis bàsics. Els anomenats Picaportes, persones formades, conegudes del barri i motivades, a través d’una conversa revisaran la situació de cada veí i els diferents aspectes del seu habitatge.

Tot amb un tracte humà i personal cap a les persones vulnerables i intentar donar resposta a la diversitat de situacions que es donin. Un projecte pilot que es podria fer extensiu a d’altres barris de la ciutat. Un comitè de seguiment format per l’administració i tots els veïns implicats en el projecte s’encarregarà de la correcte execució del programa que compta amb un pressupost de 48.000 euros.