El projecte Ariadna portarà una revolució digital en l’organització local

Aquest inici del 2021, l’Ajuntament donarà un fort impuls al programa Ariadna, un projecte de transformació digital de l’administració local. No és tracta només de noves aplicacions tecnològiques sinó d’un canvi més profund en la forma d’executar l’organització administrativa. El projecte s’ha presentat aquest dijous en la Comissió Informativa de Serveis Generals i Govern Obert.

En el projecte, a llarg termini, hi treballa una comissió en la qual hi participen 6 departaments de l’Ajuntament i quatre empreses externes que col·laboren en l’aplicació de tot el sistema que sobretot ha de ser fiable i segur. L’objectiu és substituir i modernitzar els actuals processos administratius la qual cosa també comporta un canvi de relació amb els ciutadans. D’altra banda l’Ajuntament també treballa en la revisió, millora i adaptació de 15 projectes per accedir a fons de la Unió Europea dins el programa Next Generation, en el context de recuperació de la Covid.

Són 140 mil milions d’euros dividits entre préstecs i subvencions i dels quals uns 7.000 podrien arribar a Catalunya. Com més impacte social tinguin els projectes, en aspectes com el territori, la digitalització, la sostenibilitat o la col·laboració público-privada, més oportunitats tenen de dur-se a terme. Com a exemple, l’impuls que l’Ajuntament té pensat en la millora d’un hub de l’audiovisual a la ciutat.