El projecte de millora de l’ocupabilitat juvenil En Trajecte dobla el nombre de places i es descentralitza

62 joves, d’entre 16 i 20 anys, participaran en la quarta edició del projecte de millora de l’ocupabilitat juvenil En Trajecte, el doble de l’any passat.

L’èxit de les passades edicions ha fet que l’Ajuntament, a través del servei de Joventut i Lleure Infantil, dobli el nombre de places i ho descentralitzi: 32 d’aquests joves segueixen el programa a la Casa Baumann i, a finals de mes, es posaran en marxa dos grups més, cadascun amb 15 joves, un al districte 2 i un altre al districte 4.

Aquesta iniciativa s’adreça a joves que han abandonat la seva formació i es pretén que retornin al sistema educatiu orientant-los i acompanyant-los fins a reconstruir el seu itinerari acadèmic.

El projecte s’articula a través de sessions de treball en grup (90 hores) i 10 hores més d’acompanyament individual.

Entre les activitats programades destaquen visites a serveis municipals i a entitats com el Punt del Voluntariat o el Servei d’Emprenedoria, Creu Roja o el taller de circ de Tub d’Assaig, per exemple.
Un total de 94 joves (58 nois i 36 noies) han participat a les tres primeres edicions d’En Trajecte. La majoria portaven entre sis mesos i un any desvinculats del món acadèmic i, en finalitzar el projecte, 73 s’hi han reincorporat a través de Cicles Formatius de Grau Mig, cursos diversos o Programes de Formació i Inserció.