El projecte d’un museu del còmic impulsat pels col·leccionistes de Terrassa va agafant forma

Tots els camins porten a la mateixa vinyeta i Terrassa podria ser ben aviat la seu d’un nou museu del còmic. Com si d’un grup de superherois es tractés, l’Associació de Col·leccionistes de Terrassa ha rescatat aquest estiu un fons documental molt valuós, sobretot per als més nostàlgics. La col·lecció consta de més de 200 caixes plenes de còmics de totes les èpoques, els quals corrien el risc de desaparèixer.

A finals de juliol, l’associació va presentar a l’Ajuntament la proposta d’impulsar un museu i, en qüestió de dies, el consistori va donar llum verda al projecte. Ara s’han començat a classificar tots els documents per tal de fer un inventari del que serà la base del futur centre museístic.  L’objectiu de l’associació és crear un equipament de referència, unint esforços amb el Museu del Còmic de Sant Cugat i amb el ja desaparegut Museu del Còmic de Barcelona.

Des del passat 18 d’agost, tot el material es troba custodiat a Terrassa. Ara toca classificar els milers d’exemplars, crear un arxiu i, finalment, trobar la ubicació adequada per albergar el futur museu i acabar així escrivint un final feliç a tota aquesta història.