El projecte EPICAT de la UAB posa a l’abast de tothom part de la correspondència conservada a l’Arxiu Històric de Terrassa

Un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona posa a l’abast de tothom més de 2.000 epistolars d’entre els segles XVI i XIX. Es tracta del Projecte EPICAT, on ha participat l’Arxiu Històric de Terrassa. La petició dels investigadors de l’Autònoma va servir per treure a la llum les col·leccions de correspondència d’aquest equipament municipal.

Les cartes preservades a l’arxiu provenen bàsicament de tres reserves patrimonials: de la masia de Ca n’Anglada, de la masia de Can Bugonyà i de la Casa Alegre de Sagrera, en aquest cas compilades en un volum anomenat «copiador de cartes». Encara que sigui correspondència eminentment personal i familiar, tal com defensa el projecte, és un testimoni molt viu de com era la vida en aquesta època. A les cartes de Terrassa, dels segles XVIII i XIX, hi trobem referències directes a fenòmens històrics com la Revolució Francesa, la Revolta del Pa de Barcelona i la Guerra del Francès.

De les cartes conservades l’Arxiu de Terrassa, de moment només les de Can Bugonyà estan disponibles al web epicat.uab.cat.