El projecte europeu “Igualtats connectades” reuneix prop de 300 participants a Terrassa

El passat dimecres va tenir lloc la sessió de tancament dels tallers oberts a la ciutadania del projecte “Igualtats connectades”, que impulsa l’Ajuntament de Terrassa amb finançament europeu i amb la participació de la Universitat de Vic i de l’associació CEPS Projectes Socials. Un total de 280 persones han participat en aquests tallers, impartits amb l’objectiu de formar, sensibilitzar i reflexionar conjuntament sobre la incidència interseccional dels eixos de desigualtat, així com recollir les experiències i aportacions de les persones participants.

A la sessió, guiada per Gerard Coll-Planas i Miquel Missé, especialistes del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, es va treballar en la conclusió del cicle, donant sentit al procés de la mà de totes les persones participants. Durant el taller es va posar de relleu com el cicle ha permès adquirir un coneixement global del que és la interseccionalitat.

“Igualtats connectades” és un projecte pioner que pretén aplicar la interseccionalitat en les polítiques públiques per la igualtat i contra la discriminació. L’enfoc interseccional posa l’accent en el fet que sovint hi ha més d’un factor de discriminació en una mateixa persona, creant noves necessitats a l’hora de prevenir i evitar la discriminació.

Al llarg dels darrers dos mesos s’han dut a terme cinc tallers dirigits a la societat civil, entitats, particulars i professionals. La mecànica dels tallers ha estat sempre la mateixa: primer una ponència inicial, a càrrec d’especialistes de reconeguda trajectòria, i després un debat obert. Algunes de les persones participants han assistit a tots els tallers, que en conjunt constitueixen un curset sobre interseccionalitat i polítiques de no discriminació, i altres han assistit només a sessions concretes en funció del tema. Per això el nombre de persones assistents ha oscil·lat entre les 115 i les 178 segons la sessió. L’assistència mitja ha estat de 145 persones per sessió i els vídeos de les ponències es poden veure a http://igualtatsconnect.cat/recursos-formacio/.

El projecte culminarà amb la celebració d’un congrés europeu sobre interseccionalitat, en què es presentaran els resultats del treball realitzat, programat pel 13 de febrer de 2019. El congrés, que comptarà amb la participació de persones expertes de l’àmbit català i europeu, servirà per continuar reflexionant i generant coneixement sobre com posar en pràctica la interseccionalitat, així com per compartir aprenentatge i experiències d’aquesta i altres iniciatives impulsades per administracions i entitats.