Projecte Terrassa Lliures

El Projecte Lliures impulsarà una iniciativa de Terrassa per combatre la pobresa

En un context marcat per l’augment de la pobresa, l’exclusió social i els discursos d’odi, el projecte Lliures impulsa vuit noves iniciatives. L’objectiu és enfortir els vincles comunitaris, les xarxes de suport mutu i els espais de trobada col·lectiva arreu del territori de Catalunya.

Amb un pressupost de 120.000 euros, els projectes seleccionats rebran el suport econòmic i l’acompanyament tècnic necessari per desenvolupar accions concretes. D’aquesta manera es pretén que facin front a les desigualtats socials i construeixin alternatives d’empoderament i autoorganització comunitària.

Aquestes vuit iniciatives se sumen a la trentena a les quals ha donat suport Lliures des del seu naixement l’any 2016.

L’actual convocatòria ha rebut 75 propostes transformadores, superant amb escreix les xifres d’edicions anteriors. Alhora, cal destacar la diversitat territorial dels projectes seleccionats.

Entre les iniciatives seleccionades destaca l’Escoleta Maan Yad F Yad de Terrassa. Es tracta d’un punt de trobada i articulació per a la lluita contra el racisme estructural en totes les seves formes. Neix amb un doble objectiu: promoure l’aprenentatge de les llengües i crear xarxes de suport mutu.

Lliures és un projecte impulsat per Coop 57, Òmnium Cultural i Entitats Catalanes d’Acció Social per contribuir a revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social.