El projecte ‘Mutare al Territori’ recolza i reconeix la cultura egarenca feta pels més joves

El Teatre Principal ha acollit aquest dissabte la jornada Mutare al Territori, una iniciativa lligada a la cultura i creada l’any 2018 que busca ser un espai de diàleg, reflexió i acció que connecti agents socials i culturals de la ciutat per a revisar conjuntament les iniciatives culturals que s’estan duent a terme i poder adaptar-les a les necessitats de la població més jove, potenciant i tenint en compte el seu paper com a motor de transformació social.

En la presentació d’aquesta jornada el públic ha pogut escoltar els responsables del funcionament d’aquest projecte enfocat al recolzament i reconeixement dels artistes més novells. La benvinguda ha estat a càrrec de Mireia Gubianas i Miren Icazuriaga per part del projecte Virals, Quim Rubio com a representant de la Fundació Carulla i Rosa Boladeras, regidora de cultura.

El «Mutare al territori» ha engegat amb uns jocs interactius en petits grups on els participants han pogut prendre consciència de la distància que existeix entre la cultura institucional i la joventut i la necessitat de millorar el benestar emocional i potenciar la xarxa cultural terrassenca.

Per acabar amb la 6a jornada del «Mutare», que ja ha passat per Salt, Granollers, Berga, L’Espluga de Francolí i Verdú, els assistents han pogut dir com quines dificultats i preocupacions es troben durant la seva carrera artística a Terrassa i quin camí s’ha de seguir per a una creació i reconeixement artístic digne.