El projecte Operació Nen del Nadal s’adapta a la pandèmia i els regals també es poden fer on line

Terrassa participa activament en el projecte nadalenc infantil més gran del món. S’anomena Operació Nen del Nadal i consisteix en enviar caixes de sabates plenes de regals a més de 111 milions de nens i nenes de 130 països.

La idea va néixer per la iniciativa d’un pare de Gal·les el 1990. Ell va voler enviar un regal de Nadal als nens i nenes dels orfenats romanesos. L’ONG Samaritan’s Purse s’hi va afegir el 1995. A l’Estat espanyol ho coordina l’entitat benèfica evangèlica Decisión.

Aquest any, degut a la pandèmia, s’han afegit mesures higièniques i de seguretat en tot el procés i aquests regals es poden fer també a través de la pàgina web www.operacionninodelanavidad.org.

El cost de la caixa on line és de 26 euros i inclou el donatiu de 7 euros que serveix per pagar els costos de l’enviament.  Tant si es prepara a casa com per internet, a dins s’hi ha de posar una joguina, material escolar i d’higiene.

En aquesta església evangèlica del carrer Sant Sebastià es recullen els regals que s’envien des dels dos vallesos, és un dels 3 centres logístics de Catalunya. La setmana de la recollida serà del 25 al 27 novembre de 6 de la tarda a 9 del vespre.

L’any passat a tot l’Estat espanyol es van fer 48.006 caixes. A Terrassa, gairebé 2.000 que van arribar a nens i nenes dels camps de refugiats sahrauís (a Algèria) i a Togo.