El projecte Recooperem d’aprofitament alimentari es presenta a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat celebra una Assemblea General a Castellar del Vallès per intercanviar experiències sobre Transició energètica i adaptació al canvi climàtic, Economia circular i consum responsable i Educació Ambiental i cohesió social. En aquest marc, el Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental presentaran el projecte Recooperem d’aprofitament alimentari.

Durant la jornada també es preveu aprovar la Declaració de Castellar del Vallès, ciutats i pobles per un cicle dels aliments sostenible i local. La declaració fa referència a la prevenció del malbaratament alimentari, la promoció del consum local i de projectes municipals d’horts i menjadors escolars, entre d’altres.

El projecte Recooperem ha organitzat fins al moment dos cursos, en què s’han pogut lliurar 10.025 àpats a famílies vulnerables de la comarca. En concret, durant el curs 2016-2017 s’ha pogut arribar a 272 famílies amb dificultats. D’altra banda, s’ha pogut evitar la generació de prop de 4.700 quilos de deixalles orgàniques.

Actualment i després de dos cursos en marxa, hi participen en el projecte un total de 24 escoles de 9 municipis de la comarca.