20220504 Jornada Terrassa Aprèn 6

El projecte Terrassa aprèn s’obre a la participació ciutadana

El procés participatiu vinculat al projecte Terrassa Aprèn fa un pas endavant obrint-se a la participació directa de tota la ciutadania a través de la plataforma Participa a Terrassa. Fins al mes de novembre, qualsevol persona pot enviar les seves idees o propostes relacionades amb els reptes de l’educació a la pàgina web:https://participa.terrassa.cat/processes/terrassa-apren/f/618/?locale=ca.

Terrassa Aprèn és el nou projecte educatiu de ciutat, amb el qual el Govern Municipal vol implicar tothom en l’educació com a motor de canvi i progrés social, creant dinàmiques de col·laboració permanents entre tots els agents. La iniciativa parteix de la necessitat d’actualitzar el Projecte Educatiu de Ciutat de Terrassa (TPEC) de 2002, integrant noves perspectives i adaptant-se al panorama actual.

El procés participatiu va arrencar a principis d’any amb jornades per a professionals i entitats. Al maig, en una jornada de creació d’aliances, es van formar una sèrie de grups de debat formats per professionals, famílies i agents diversos. Alguns d’aquests grups s’han tornat a reunir aquest mes de juliol per avançar en el debat i la cerca de solucions, mentre que altres es retrobaran al setembre. «Ara –ha explicat la tinenta d’alcalde de Cicles de la vida i regidora d’Educació, Teresa Ciuranas’obre una línia paral·lela als grups de debat. Els grups són molt importants, són persones molt compromeses amb l’educació que estan aportant molt al projecte, però tothom ha de poder dir la seva, perquè l’educació és cosa de tothom. Per això vull animar totes les persones a fer les seves aportacions a través del Participa a Terrassa. Volem escoltar totes les opinions i idees».

En principi està previst recollir aportacions fins al 10 de novembre, tot i que no es descarta prorrogar el termini. A finals d’any o principis de l’any vinent està previst un gran fòrum ciutadà sobre l’educació que culminarà el procés participatiu.