El Protocol de dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista, al ple d’octubre

La Comissió Informativa de Drets Socials i Serveis a les Persones ha aprovat elevar al ple ordinari d’octubre el Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a Terrassa.

El document ha comptat amb la participació de serveis, entitats, agents, sindicats i partits polítics, que han contribuït a dissenyar el circuït i les accions a desenvolupar. Totes les al•legacions fetes per les parts implicades s’han recollit en la redacció final.

El protocol s’activarà quan hi hagi una víctima a Terrassa o quan una persona terrassenca sigui assassinada en un altre municipi. Es declararan 3 dies de dol i la bandera de la ciutat a la façana de l’Ajuntament portarà un crespó negre. Es guardarà un minut de silenci i es llegirà un manifest abans de qualsevol acte i es programaran tot un seguit d’accions de rebuig.

La Taula de feminicidi i altres assassinats per violència masclista es reunirà abans de les 6 hores posteriors al crim per posar en marxa el circuït. Es farà un seguiment del cas a les 72 hores i als 30 dies. Està previst, atendre els fills i les filles i també, les persones que depenguin de víctima (pares o mares, per exemple).

La reunió ordinària de la comissió també ha servit per explicar el pressupost de l’àrea 3. La partida pel 2019, sense comptar les despeses de personal, és de 17 milions 200.000 euros. 2,3 milions més que als comptes de 2018.