Dilluns comença la distribució gratuïta de productes menstruals reutilitzables a les farmàcies

A partir del pròxim dilluns, 4 de març, les farmàcies catalanes començaran a dispensar gratuïtament productes menstruals reutilitzables. L’acció La meva regla, les meves regles converteix Catalunya en el primer país del món en garantir l’accés igualitari i universal als productes menstruals reutilitzables, a l’educació sobre el propi cos, i a la salut amb perspectiva de gènere.

Totes les dones i persones menstruants de Catalunya podran escollir entre una copa, unes calces menstruals o un parell de compreses reutilitzables i recollir-ho gratuïtament a la farmàcia. Per obtenir  el producte de la seva preferència la persona interessada només haurà de presentar el codi QR, individual i intransferible, que obtindrà mitjançant l’espai de salut digital La Meva Salut. El codi QR estarà actiu a partir de dilluns i fins al 2025 a l’espai de La Meva Salut.

En el moment de l’entrega, els professionals farmacèutics explicaran quins són els productes menstruals que es reparteixen i assessoraran per facilitar l’elecció del producte que més s’ajusti a les necessitats de cada persona. Alhora per tal de poder donar resposta als dubtes que la ciutadania pugui tenir en relació amb la distribució dels productes menstruals reutilitzables, s’ha habilitat una línia de comunicació específica
el telèfon 061 Salut respon.

[Foto: Col·legi de Farmacèutics de Barcelona]