El PSC advoca per un ‘canvi de model’ en les polítiques per a la gent gran

El PSC de Terrassa ha organitzat el primer acte presencial a la seva seu des de l’inici de la pandèmia. Ha estat amb aforament limitat i també visible a través d’internet. El protagonista ha estat Raúl Moreno, secretari nacional de polítiques d’igualtat d’oportunitats i justícia social del partit.

Moreno ha parlat de gent gran, de dependència i de residències, tres temes, ha dit, que han empitjorat amb la crisi de la covid-19. A Catalunya, ha explicat el diputat al Parlament, hi ha 73.000 persones en llista per accedir a les ajudes de dependència i la mitjana d’espera és de 576 dies. El PSC creu que cal un canvi de model en les polítiques per a la gent gran.

El diputat socialista també ha dit que els pressupostos de la Generalitat no han inclòs, des del 2017, cap partida a la construcció de residències públiques, un tipus d’equipament llargament reivindicat a Terrassa.

D’altra banda, el PSC ha dit que Catalunya és la segona comunitat autònoma que rep més diners de l’estat per a polítiques de dependència.