El PSC busca suports al ple per demanar a la Generalitat que impulsi un Pla de Barris Cultural

El Grup Municipal del PSC impulsa un acord de junta de portaveus en aquest ple ordinari de febrer per demanar a la Generalitat que impulsi un Pla de Barris Cultural. D’aquesta manera, els socialistes volen una majoria àmplia per a aquesta iniciativa, que l’alcalde, Alfredo Vega, i el tinent d’alcalde, Amadeu Aguado, ja van presentar fa unes setmanes a la Consellera de Cultura, Laura Borràs.

La proposta socialista veu el pla com una valuosa eina de cohesió i equilibri territorial que permetria adaptar les infraestructures de cada districte, de cada ciutat, a l’activitat, la producció i l’exhibició artística.

El mateix acord proposa també la creació d’una Taula de grans ciutats per al desenvolupament cultural de Catalunya per potenciar noves centralitats culturals i oferir a la ciutadania una oferta cultural descentralitzada.

D’altra banda, i també aquest mes de febrer, el Grup Municipal del PSC, conjuntament amb altres formacions, porten a la junta de portaveus un segon acord per donar suport a les mesures aprovades al Consell Escolar Municipal de Terrassa.

En els darrers dos anys s’ha fet una diagnosi exhaustiva de l’escolarització a la nostra ciutat amb la participació d’especialistes, de la Generalitat i de la Diputació, i recollint dades i l’opinió de la comunitat educativa. Les propostes s’eleven ara ple.