El PSC critica la “privatització contradictòria” de la protectora d’animals domèstics

El grup municipal del Partit Socialista ha manifestat aquest dimecres el seu desacord en la decisió d’externalitzar la gestió del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics. Fa unes setmanes, l’executiu local va anunciar la seva intenció d’obrir un procés de licitació per què se n’acabi fent càrrec una entitat animalista. En aquest sentit, els socialistes aposten per una gestió pública d’aquest servei, revisant el model i el contracte-programa establert entre l’Ajuntament i la societat Eco-Equip.

El principal partit de l’oposició critica els canvis de criteri de la regidoria de Benestar Animal. En el ple del mes de febrer es va aprovar per unanimitat l’elaboració d’un informe tècnic sobre la gestió del CAAD. Ara, els socialistes lamenten el que defineixen com una «privatització del servei» que consideren contradictòria.

D’aquesta manera, el grup municipal vol reafirmar el seu compromís animalista. Entre d’altres mesures, el PSC proposa establir protocols d’adopció amb la coordinació del Servei de Benestar Animal, reforçar el centre amb més personal veterinari i amb la inclusió d’educadors i educadores, o enfortir la participació del voluntariat i de les entitats que defensen els drets dels animals.