Pluges 17 Agost 2022

El PSC critica la manca de previsió municipal en el desbordament de la riera de Les Arenes

Arran de les inundacions de diversos trams dels vials de l’Avinguda del Vallès provocades per les pluges del passat 17 d’agost, el grup municipal del PSC ha emès un comunicat criticant la manca de previsió del govern local.

Els trams estan ubicats a l’alçada de  Can Parellada i Les Fonts, just on l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està construint un mur de contenció d’escullera de la riera de Les Arenes.

Aquestes obres estaven previstes des de fa dècades però la crisi del 2008 i el deute milionari  contret per l’ACA les va aturar. Precisament aquests treballs són els que haurien d’evitar la inundació de la part baixa del barri de les Fonts a la zona del carrer Roma i la benzinera Repsol.

El PSC es mostra sorprès perquè aquestes obres encara no estiguin finalitzades tenint en compte que entre finals d’agost i setembre és l’època amb més risc de fortes pluges i riuades, i que no hi hagi hagut un advertiment a l’ACA per part del govern municipal.

Per tant, diuen els socialistes, és inexplicable la mala planificació en els terminis per a realització de la construcció del mur. Sobretot, tenint en compte que les terres acumulades per a la realització dels treballs sembla que han estat el motiu del desbordament.

Per sort, afirmen, aquesta vegada no s’han hagut de lamentar danys personals, només danys materials.

D’altra banda, el PSC recorda que l’actual govern de Jordi Ballart i Esquerra Republicana han creat una nova i costosa Regidoria de Rieres que no ha complert cap de les moltes promeses electorals realitzades. Tampoc en aquest mandat hi ha hagut accions significatives en l’àmbit del manteniment de les lleres i les infraestructures, ni en les previsions de la futura transformació les rieres de Terrassa. Únicament, el govern han presentat unes imatges virtuals bucòliques molt allunyades de la realitat, afegeixen els socialistes.

Finalment, el PSC insisteix en el fet que la seguretat de les rieres de Terrassa ha de ser el principal objectiu de totes les administracions competents en el manteniment i construcció de les infraestructures hidràuliques a la nostra ciutat.

Després De La Pluja Del 17 Agost 2022Pluges 17 Agost 2022