El PSC critica uns pressupostos municipals ‘continuistes i que no miren a la ciutat’

El PSC considera que els pressupostos que presentaran dimarts que ve l’equip de govern no miren a la ciutat, són continuistes i, asseguren, no ajudaran a la reconstrucció que es necessita al 2021. Els socialistes diuen que, amb la flexibilització de la norma de la despesa, el romanent del 2020 i els fons provinents de les administracions, el consistori té prou capacitat per activar mesures que ajudin a frenar el cop de la crisi sanitària i econòmica.

El PSC ha fet una llista d’aquelles àmbits que han patit una reducció de l’aportació en els pressupostos del 2021: obres i manteniment de l’espai públic (-37%), serveis socials (-3,92%), promoció comercial (-0,96%), medi ambient (-2%), joventut (-16%), universitat (-17%) i cultura (-14%). En canvi, han explicat, el pressupost de càrrecs electes i alcaldia ha pujat un 48% i un 23% respectivament des del 2019.

El PSC proposa dotacions específiques per a l’emergència habitacional, per a la formació per a l’ocupació, per a estrènyer la bretxa digital i per a promoure els comerços locals a la xarxa. El grup municipal socialista decidirà el vot als pressupostos en funció, ha dit, de la predisposició de l’equip de govern a escoltar l’oposició.