El PSC demana a l’alcalde que cessi la regidora Rosa Boladeras

El Partit dels Socialistes impulsarà la tramitació en el ple d’aquest divendres d’un expedient sancionador contra la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. Els socialistes acusen la regidora d’adjudicar “a dit i sense concurs públic” a l’Associació Elixir Poètic, vinculada a un familiar, i per un valor de 30.000 euros, l’organització del festival de poesia de Terrassa.

Segons el PSC, el Govern hauria de cessar Boladeras per l’incompliment del codi ètic municipal i de la Llei de Transparència. Els socialistes no contemplen que el ple no aprovi la tramitació de la proposta perquè és un expedient reglat per llei. En canvi, sí que es podria tombar la decisió de quin ha de ser l’òrgan instructor de l’expedient que el PSC proposa a la Diputació.

Un cop l’expedient hagi passat tots els tràmits, inclòs el de l’aprovació per part del ple, i depenent de la gravetat que determini l’expedient, la regidora s’enfronta a una càstig que pot anar des d’una amonestació fins al pagament d’una sanció econòmica, a partir dels 500 euros. El PSC recorda que en l’organització del festival de poesia, quan ells governaven la ciutat, van fer servir la fórmula de subvenció i no la d’adjudicació, tal i com després va fer servir l’actual regidora.