El PSC demana més inversió en neteja, habitatge i educació en el pressupost municipal de 2022

El PSC ha presentat esmenes al Pressupost General de l’Ajuntament de Terrassa que es debatrà i aprovarà aquest divendres, 19 de novembre, en un ple municipal extraordinari.

El primer secretari dels socialistes egarencs i president del grup municipal socialista, Alfredo Vega, afirma que el projecte de pressupostos de l’equip de govern no recull totes les necessitats que té la ciutat i, en aquest sentit, demana més inversió en matèries com la neteja, l’habitatge i l’educació.

Per això, han presentat una esmena al pressupost de la societat municipal de neteja, Eco-Equip, per la compra de dos camions de recollida de residus lateral esquerra per a millorar el servei a tota la ciutat, amb una dotació de 550.000 euros.

En l’àmbit educatiu, els socialistes demanen un increment de 200.000 euros per al programa de serveis als equipaments educatius cogestionats de centres de formació per a persones adultes.

El polític socialista lamenta que els comptes no tenen com a prioritat l’habitatge. Per paliar-ho, el PSC presentarà diverses esmenes amb l’objectiu d’establir una aposta decidida per garantir el dret a l’habitatge.

Proposa una partida addicional d’1.500.000 euros destinada a la compra d’habitatge en tanteig i retracte, al possible conveni amb el BBVA, i a despeses d’adequació d’habitatges derivades del possible conveni amb la SAREB.

La formació també vol una partida de 500.000 euros per a la incorporació dels mitjans humans necessaris per gestionar, definir i redactar les propostes municipals en matèria d’habitatge pels fons europeus Next Generation.

Finalment, els socialistes també demanaran incloure als pressupostos una partida de 150.000 euros per donar resposta a les actuacions plantejades en la Taula de Ca n’Anglada, creada amb la finalitat de proposar accions per a la millora del barri.

A més, el partit proposa incorporar un informe elaborat per l’Equip de Govern en el que s’incorporin els principals indicadors econòmics, socials (centrat en l’evolució de les desigualtats) i mediambientals de la ciutat que ajudi a definir les prioritats i objectius de cada pressupost.