El PSC demana més mesures de seguretat per al personal de l’Ajuntament

El PSC portarà al ple una proposta per a millorar la seguretat del personal de l’ajuntament que treballa de cara al públic. Segons han explicat els socialistes, les agressions físiques i verbals a aquestes persones ha anat en augment. El 2023 es van obrir 52 expedients per aquest motiu. Per això proposen que el protocol d’actuació s’adapti a les circumstàncies d’aquests treballadors i s’adoptin mesures preventives, com ara control d’accessos, polsadors fixos i un redisseny de l’entorn. “També el que demanem és que quan es produexi una agressió l’Ajuntament proporcioni assistència jurídica al personal”, ha dit el regidor del PSC Javi García.

D’altra banda, tot i que el govern municipal ha ampliat a l’illa de vianants la prohibició de circular amb patinets, els socialistes volen modificar l’ordenança de mobilitat per endurir la normativa per a aquest tipus de vehicles. “Nosaltres volem anar més enllà”, ha explicat el socialista Marc Armengol.

El PSC proposa que l’edat mínima per a conduir patinets elèctrics sigui de 16 anys, que el casc sigui obligatori en tots els casos així com també una assegurança de responsabilitat civil.