271121 Encesa Enllumenat Nadal I Inauguració Pessebre

El PSC demana mesures per reduir el consum energètic dels llums de Nadal

Els socialistes denuncien un augment d’inversió de l’Ajuntament de Terrassa en l’enllumenat de Nadal en un context de crisi energètica i demanen mesures de suport al comerç local.

El PSC considera que el govern municipal de Tot per Terrassa i ERC inverteix més que mai en la il·luminació nadalenca. La candidata del PSC a l’alcaldia de Terrassa, Eva Candela, afirma que en “els últims anys, la partida de diners per les llums de Nadal no ha parat d’augmentar. De l’any 2019 al 2020 va haver-hi un augment de 30.000 euros, arribant fins als 130.000, la inversió més gran que s’havia fet fins llavors. Aquest any, però, s’hi destinaran un total de 230.000 euros, tot això en un context de crisi energètica i inflació en el qual s’estan demanant esforços a la ciutadania”.

Segons els socialistes l’alcalde, Jordi Ballart, ha justificat aquest augment d’inversió per la necessitat d’impulsar el comerç. Candela afirma que “La realitat, però, és que basar tota l’ajuda al comerç en l’enllumenat de Nadal és quedar-se a la superfície. Per això, demanem a l’Ajuntament que implanti mesures reals per recolzar el comerç de Terrassa, com els talonaris de descomptes que els ciutadans pugui gastar en el comerç local, una proposta que ja vam fer des del PSC i a la qual es van oposar tant Tot per Terrassa com ERC, el seu soci de govern”.

“Des del PSC exigim que s’apliquin mesures per tal de reduir el consum, com ja han anunciat altres municipis com Barcelona i Vigo, i que les llums s’encenguin una hora menys que altres anys per tal d’estalviar energia”, conclou Eva Candela: “En aquest sentit, proposem que s’apaguin a les 21:30 h de dilluns a dijous i a les 22 h de divendres a diumenge”.