El PSC denuncia l’incompliment de Ballart per no municipalitzar el servei de menjadors escolars

La Junta de Govern local ha aprovat l’inici de l’expedient de contractació de la concessió del servei de menjador als centres docents públics d’educació infantil i primària i instituts escola de Terrassa. El PSC denuncia que aquesta decisió suposa un incompliment del programa electoral de Tot per Terrassa, partit el qual es va presentar a les eleccions municipals afirmant al seu programa electoral que «assumirien la gestió directa dels menjadors escolars quan finalitzi la concessió del servei».

El regidor socialista Carlos Lázaro afirma que el que ha aprovat el Govern municipal és tot el contrari del que l’alcalde Jordi Ballart va prometre en campanya electoral: «Avui la Junta de Govern ha aprovat iniciar els tràmits per una nova concessió del servei de menjador escolar que tindrà una durada de dos anys, prorrogables per altres dos». Els socialistes asseguren que d’aquesta manera el servei de menjadors escolars continuarà externalitzat durant, com a mínim, el que resta de mandat.

Lázaro, professor i excoordinador de la Junta de Directors, lamenta el que suposa «un nou incompliment del programa electoral de Tot per Terrassa». El regidor socialista lamenta aquesta decisió del Govern municipal que no ha estat consensuada amb l’oposició: «Un cop més, el govern de TxT i ERC tira pel dret i pren una decisió que determinarà el futur dels menjadors escolars els propers anys sense buscar el consens amb els grups de l’oposició, ni valorar conjuntament els diferents models de gestió.»

El PSC recorda que aquest no és el primer incompliment del programa electoral de Ballart en aquest mandat. Els socialistes posen com exemple la municipalització del servei de transport urbà de Terrassa, una promesa que Tot per Terrassa contemplava al seu programa però que va descartar a l’octubre de l’any passat. «Per a que la ciutadania recuperi la confiança en les institucions cal que des de la política no generem falses esperances i no fem promeses que no podem complir.