alfredo vega 3

El PSC denuncia ‘manca de respecte’ de Tot per Terrassa als òrgans de participació de l’Ajuntament

El PSC denuncia la “manca de respecte” de Tot per Terrassa (TxT) als òrgans de participació de l’Ajuntament. Els socialistes critiquen que s’hagin anunciat les mesures del Govern municipal en àmbits com la seguretat i els residus a la seu del partit abans de convocar el Consell Municipal de Seguretat i la Taula de Residus.

A través d’un comunicat, el PSC exposa que primer va ser una trobada per parlar sobre la neteja i la gestió de residus a Terrassa i, després, una altra per parlar sobre seguretat. Ambdues a la seu del partit que governa la ciutat, Tot per Terrassa. I ambdues, afirmen els socialistes, sense haver convocat abans els òrgans de participació sectorials relatius a aquests assumptes tan importants per a la ciutadania. És per aquests motius que el PSC critica el fet d’informar a la militància del seu partit abans de convocar als representants de la ciutadania i als agents socials de la ciutat.

Per a Alfredo Vega, president del grup municipal socialista i primer secretari del PSC de Terrassa: “És una falta de respecte anunciar mesures en temes tan importants com seguretat i neteja sense convocar abans els òrgans de participació”. Segons Vega, “aquesta és una evidència més de que al Govern municipal no li preocupa la participació de la ciutadania. Van començar per reduir la participació de la ciutadania als plens, van continuar amb la vulneració del Reglament de Participació Ciutadana en l’aprovació dels pressupostos, i ara menyspreen els òrgans de participació”. Els socialistes apunten que a això se li ha de sumar la negativa de la creació del Consell Municipal de Benestar Animal i dels espais de debat necessaris per parlar del futur model urbanístic de la ciutat.

La creació d’una unitat canina de la Policia Municipal, punts físics del cos als districtes, o la creació d’una bústia de denúncies són algunes de les mesures que es van anunciar a la darrera trobada a la seu de TxT, afirma el comunicat, “sense que ni els grups municipals ni els membres del Consell Municipal de Seguretat hagin estat informats prèviament”. Quant a la neteja, el PSC critica que “ha estat després d’un any i de nombroses peticions del PSC quan el govern ha anunciat la convocatòria de la Taula de Residus, però encara sense un ordre del dia dels temes a tractar”. El PSC també resta pendent de la convocatòria de la Taula de Rieres, òrgan de participació que encara no s’ha reunit en aquest mandat.

Els socialistes consideren que tot plegat va en contra del que hauria de ser una “política proactiva de participació ciutadana” i que aquestes trobades de partit demostren també un fet preocupant: “El fet d’anunciar les mesures que el govern municipal adoptarà sobre seguretat i residus a la seu del partit abans de fer-ho a l’Ajuntament i als òrgans oficials demostra una confusió del que és i ha de ser el govern i del que és el partit”, afirma Alfredo Vega. “La sobirania recau en el Ple de l’Ajuntament i als òrgans de participació que emanen d’ell, i és allà on s’han d’explicar els fulls de ruta i on s’han de passar comptes, no a la seu d’un partit”, conclou Vega.