Ajuntament

El PSC denuncia que no hi ha hagut participació a les audiències ciutadanes

El PSC considera que el govern municipal de TxT i ERC està experimentant un fracàs total pel que fa a la participació ciutadana. La formació afirma que a les cinc sessions celebrades durant el mes de novembre, només hi ha participat directament una persona. Els socialistes denuncien que va haver-hi una audiència, la de Drets Socials, en què no es va presentar cap pregunta, ni tan sols per escrit.

Per al Partit Socialista: “No és suficient amb impulsar espais de participació, sinó que aquests han de fomentar la implicació dels veïns, i l’espai proposat pel govern, de forma telemàtica i amb agrupació d’àrees, fa tot el contrari”.  La formació recorda que ja va advertir que el format desincentivaria la participació . En aquest sentit, el PSC afegeix: “Un govern municipal no es pot amagar rere d’una pantalla d’ordinador per evitar respondre queixes i preguntes”.

Segons els socialistes, el govern també ha incomplert el reglament aprovat l’any 2016 que estableix que a les audiències l’exposició inicial del govern s’ha de limitar a una quarta part del temps de la sessió per a deixar espai a la participació ciutadana i de les entitats. “La realitat, però, és que l’exposició del govern ha ocupat pràcticament la totalitat del temps de les sessions, impedint la intervenció de la ciutadania”, critiquen els socialistes.