El PSC desconfia de Ballart sobre la neteja de la ciutat i la “refundació” d’Eco-Equip

Els socialistes no es creuen les paraules de l’alcalde sobre la neteja de la ciutat i la “refundació” d’Eco-Equip, després que l’equip de govern refusés la proposta del PSC d’augmentar les inversions pel 2024 a l’empresa pública de neteja viària i recollida de residus.

Segons el PSC, l’anunci de Ballart s’emmarca en els resultats d’una auditoria realitzada per una empresa canària que, finalment, la setmana passada, l’equip de govern va presentar als grups de la oposició després de reclamar-la durant mesos.

Els socialistes consideren que aquesta auditoria que ha costat 30.000 € no aporta res de nou. La formació opina que les conclusions a les que arriba l’informe, diuen, són conegudes des de fa anys. En canvi, el PSC troba a faltar un exhaustiu anàlisi econòmic i propostes d’inversions. Segons el PSC, aquest és el veritable taló d’Aquil·les de l’empresa que el govern municipal ha descapitalitzat.

Els socialistes troben a faltar que l’alcalde no aposti per implementar més línies de recollida de residus de càrrega lateral perquè consideren que permetrien augmentar la recollida selectiva i incrementar la capacitat de les bateries de contenidors, ara desbordades, segons la formació.

En aquest sentit, Eva Candela, la portaveu del grup municipal socialista, afirma «han passat vuit mesos des que el Govern va anunciar que tenia una auditoria sobre Eco-Equip i el resultat presentat ara és molt decebedor. Ens diuen el que ja sabíem i que la solució passa per contractar un nova empresa assessora. Així és impossible que la neteja de la ciutat millori». Candela conclou: «Terrassa continua sense un projecte polític clar i valent i sense determinació en la presa de decisions sobre els temes que veritablement preocupen a la ciutadania».