El PSC és la força més votada el 14F en 27 barris, Junts en quatre i Esquerra en tres

La victòria del PSC diumenge a Terrassa és inqüestionable. Els socialistes han guanyat en 27 barris. Junts, tercera força al conjunt de la ciutat, ha ho ha fet en quatre: Centre, Antic Poble de Sant Pere, Vallparadís i Vilardell, mentre que Esquerra, segona en el còmput global, en tres: Segle XX, Sant Pere i Pere Parres.

Dels set barris on el PSC no ha estat la força més votada només a Pere Parres ha quedat segona. Aquesta plaça l’ha ocupat Esquerra en 25 barris mentre que Junts ho ha fet en dos, Segle XX i Sant Pere, precisament amb victòria republicana. Vox és segona en sis barris: Sant Llorenç, Vilardell, Can Jofresa, Guadalhorce, Can Palet II i Can Parellada.

Resultats dispars dels partits en funció del barri

El socialistes han superat el quaranta per cent de vots a Guadalhorce i a Can Palet II mentre al Centre i l’Antic Poble de Sant Pere amb prou feines supera el 10.

Esquerra passa del 25 per cent als tres barris on ha quedat primera força. Els republicans es queden amb el 8 per cent a Can Palet II i amb el 10 a Guadalhorce i Vilardell.

On Junts ha aconseguit victòria el suport supera el 30 per cent o poc li falta. En canvi, a Vilardell, Can Palet II i Guadalhorce ni tan sols arriba al 3 per cent.

Els màxims suports de Vox, quarta força a la ciutat, els ha obtingut a Vilardell, amb el 23 per cent i en vuit barris supera el 15. En tres queda per sota del 5 per cent.

En Comú Podem aconsegueix els millors resultats a Sant Pere Nord, Can Palet de Vista Alegre, Can Jofresa i Roc Blanc, amb suports superiors al 10 per cent.

Ciutadans es fa relativament fort a Vilardell, on rep el 14 per cent dels sufragis, seguit de Montserrat, Can Palet II i Xúquer, on supera l’11.

La CUP esdevé tercera força a l’Antic Poble de Sant Pere, amb més de l’11 per cent de vots, Al Centre i a Ca n’Aurell ronda el 8 per cent. Finalment el PP nomes aconsegueix superar el 5 per cent a Can Palet II, amb el 7,6 per cent dels suports.

Tres de cada quatre barris són unionistes

Si ho mirem per blocs l’independentisme és majoritari només en nou barris mentre que les opcions unionistes ho són en 25. El vot constitucionalista supera el 70 per cent a Vilardell, Can Palet II, Guadalhorce i Can Parellada.

Al Centre i a l’Antic Poble de Sant Pere gairebé set de cada deu electors han optat per opcions que defensen la independència de Catalunya mentre que a Vallparadís i Ca n’Aurell aquest suport supera el seixanta per cent.

A nivell global a la ciutat el vot independentista suma el 45,89 per cent i supera per un punt l’unionista, que aglutina el 44,76 per cent dels sufragis.

Partits sense representació

Pel que fa als partits que no han obtingut representació el PDECAT supera el 4 per cent al Centre i a l’Antic Poble de Sant Pere, Recortes Cero obté un 3,2 per cent a Vilardell i el Partit Comunista dels Treballadors de Catalunya passa de l’1 per cent a Montserrat. Cap altre partit arriba al punt percentual enlloc.

L’Antic Poble de Sant Pere, el més participatiu

El barri més participatiu ha estat l’Antic Poble de Sant Pere on tres de cada quatre electors han anat a votar. El Centre, Vallparadís i Ca n’Aurell superen el seixanta per cent. El més abstencionista, Vilardell, on no ha exercit el dret a vot ni un de cada quatre electors. A Montserrat la participació també es inferior al 30 per cent.