El PSC i Cs demanen una Junta de Portaveus extraordinària per aclarir si hi ha membres del CST que s’han vacunat abans d’hora

El PSC i Cs demanen que es convoqui una Junta de Portaveus extraordinària amb la presència de l’alcalde i vicepresident del CST, Jordi Ballartaixí com del president Jordi Labòria. Segons les dues formacions, al ple de març, l’alcalde va defugir, un cop més, respondre a la pregunta de si alguns consellers, exconsellers i familiars directes van vacunar-se el passat mes de gener, aprofitant un sobrant de vacunes de la Covid-19 i avançant-se a la resta de la població.

A finals de gener diversos mitjans de comunicació van publicar que un exmembre del Consell de Govern del CST es va vacunar a l’Hospital de Terrassa aprofitant que sobraven dosis. Segons PSC i Cs, aquesta notícia no ha estat desmentida, i per tant, diuen, és lògic suposar que el fet es va produir, tal com ha informat la premsa.

Des d’aleshores, i en diverses ocasions, des dels grups municipals del PSC i de Ciutadans, s’ha interpel·lat els representants polítics de l’Ajuntament de Terrassa al Consell de Govern del CST, que són l’alcalde Jordi Ballart, que n’és el vicepresident, i els regidors Isaac Albert i Mònica Polo, que en són consellers, per saber si hi ha hagut altres membres del Consell que s’hagin vacunat aprofitant les dosis sobrants de vacunes de la Covid-19, saltant-se la programació i els supòsits establerts per les autoritats sanitàries. La primera interpel·lació sobre aquesta qüestió es va fer en forma d’Acord de Junta de Portaveus, aprovat per unanimitat el passat mes de febrer. La resposta va arribar quatre setmanes més tard de la mà de la regidora Mónica Polo que mitjançant un informe del CST, que no anava signat per ningú, es deia que en base a la Llei de Protecció de Dades no es podia facilitar la informació sol·licitada. Al passat ple de març, tant des del PSC com des de Ciutadans, es va tornar a interpel·lar a l’alcalde sobre aquest tema, que no va donar cap resposta. La regidora de Salut, Mónica Polo sí que va intervenir per acusar els grups de la oposició d’embrutar i intentar buscar titulars on no n’hi havia.

Els portaveus dels dos grups afirmen que: “Ens ha sorprès negativament la resposta donada pel CST i la regidora doncs creiem que amb un sí o un no era suficient per respondre i donar compliment a la demanda de transparència i no calia escudar-se en cap llei de Protecció de Dades per facilitar la informació sol·licitada. Tampoc, no entenem que els nostres representants polítics, i especialment l’alcalde com a vicepresident del Consell de Govern del CST, donin per satisfactòria aquesta resposta incompleta”. I afirmen també que: “Ens quedem amb la sensació que s’està amagant informació i no volem pensar que la pretensió és encobrir alguna presumpta irregularitat o tràfic d’influències”.