El PSC lamenta la frustració i confusió que han generat l’equip de govern en la licitació del servei de menjadors escolars

Des del PSC de Terrassa denuncien una promesa electoral incomplida de municipalització del servei de menjador escolar, després una convocatòria de licitació del servei sense consultar prèviament als grups de l’oposició i al marge del Ple Municipal. els socialistes tambe lamenten la manca d’informació sobre tot el procés que s’inicia arrel del recurs que han presentat les empreses que participaven en la licitació que ha obligat a suspendre temporalment el l’adjudicació a l’empresa que ha guanyat el concurs.  I finalment s’ha hagut de fer una pròrroga a l’empresa que ja gestionava el servei i que no havia guanyat la licitació, fet que, segons el regidor del PSC Carlos Lázaro aboca a la frustració a la comunitat educativa

 El PSC afirma que el recurs de l’empresa Sherhs, que va obtenir la puntuació més alta, està fonamentada en l’exclusió de la seva proposta perquè la comissió municipal d’adjudicació ha considerat que l’oferta tan nombrosa de beques de menjador que feia condicionava la viabilitat econòmica de la gestió del servei. El Grup Municipal Socialista, sempre ha defensat que les beques de menjador corresponen a les administracions i en conseqüència és responsabilitat d’aquestes assegurar que cap infant amb necessitats socioeconòmiques sigui privat de l’àpat del migdia a l’escola.

 Els socialistes defensen que l’empresa que ha de gestionar el menjador ha de garantir la millor qualitat dels àpats i la millor atenció educativa als infants i no desviar diners d’aquests dos conceptes per a cobrir una responsabilitat que correspon a l’administració. Carlos Lázaro, mestre i director d’escola de professió, creu que si el Govern Municipal hagués posat un topall al nombre de beques que podien donar les empreses, aquest recurs no seria necessari. També considera que el Projecte Educatiu havia d’haver estat objecte de valoració en els criteris de puntuació de la licitació.

El PSC reivindica un model de menjadors solidari, equitatiu, transparent i que permeti que a tots els centres de Terrassa, independentment del nombre de comensals o de les característiques socioeconòmiques de les famílies, tinguin el mateix preu i la mateixa qualitat del menjar. Per aquest motiu els socialistes valoren negativament  la gestió de Tot per Terrassa i ERC en aquest tema, que ha provocat que es pugui qüestionar aquest model.