El PSC local exigeix a Endesa que retiri la seva amenaça d’aplicar talls de llum

El PSC ha presentat una proposta de resolució, que es debatrà al ple de setembre, on exigeix a Endesa que retiri la seva amenaça d’aplicar talls de llum i on reclama al govern català que faci efectiu el desplegament de la Llei 24/2015. La moció vol donar resposta a la carta que Endesa va fer arribar a diversos consistoris el passat agost i es portarà als plens municipals de diferents ajuntaments. El text apunta la necessitat de poder iniciar una negociació amb un clima de cooperació i diàleg amb l’empresa perquè, per al partit, aquesta amenaça constitueix una il·legalitat d’acord amb la Llei 24/2015.

En aquest sentit, la proposta insisteix en la necessitat de «crear una acció conjunta institucional per donar una resposta coordinada a la pobresa energètica», que els socialistes entenen com una de les problemàtiques socials que més afecta la població en situació de vulnerabilitat.

La mateixa moció vol exigir a ENDESA «que assumeixi responsabilitats en relació a la garantia dels drets de la ciutadania en situació de vulnerabilitat social al subministrament elèctric, tal i com marca la llei».