El PSC presenta propostes de l’àmbit sanitari, econòmic, laboral, d’Educació i Cultura

En el pròxim ple de divendres el PSC presenta quatre propostes de resolució en solitari, i dues amb la resta de grups de l’oposició. Dues de les mocions són de suport a dos col•lectius de treballadors, els de Servei d’Atenció Domiciliària i els del servei de menjadors escolars. Pel què fa al SAD els socialistes demanen a la Generalitat que se’ls garanteixi els equips personals de protecció durant la seva jornada laboral. I a l’Ajuntament que controli les empreses concessionàries perquè els treballadors puguin mantenir la seva dedicació sense riscos per a la seva salut. Pel què fa als treballadors dels menjadors escolars, els Socialistes reclamen contactar amb l’empresa Serhs Food, concessionària del servei per trobar una sortida als treballadors afectats per un ERTO i amb el 70 per cent del sou. El PSC recorda la promesa de l’alcalde de complementar aquest salari amb el 30 per cent restant.

Encara en l’àmbit econòmic i laboral, el PSC presenta dues propostes, una de suport als treballadors de Nissan, davant el possible cessament de l’activitat a les empreses de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca. I l’altra d’aplicació de mesures per a la reactivació econòmica, com l’exempció o rebaixes dels tributs comercials o la creació d’una línia extraordinària de subvencions per aquelles entitats amb incidència indirecte en el desenvolupament econòmic de la ciutat. En Educació, el PSC demana que la Generalitat estableixi un diàleg amb els Ajuntaments i tots els sectors de la comunitat educativa per definir les mesures sanitàries, organitzatives o curriculars pels centres educatius de Catalunya. Els socialistes també proposen una ampliació dels materials digitals i didàctics que tinguin en compte els alumnes vulnerables de tots els cursos i nivells. El PSC també demana un posicionament de l’Ajuntament per millorar el finançament de les universitats catalanes i disminuir les taxes universitàries. Una altra moció tracta sobre mesures en matèria de mobilitat sostenible arrel de la pandèmia, en la que demanen la redacció d’un pla de xoc adaptat a Terrassa per impulsar l’ús de la bicicleta i altres mitjans de transport actiu.

En l’àmbit dels acords de la Junta de Portaveus, el PSC reclama la retirada d’un decret de la Generalitat que entre d’altres coses retribueix als centres hospitalaris privats en 43.400 euros les altes d’estades en la UCI per COVID, quan la mitjana de despesa es calcula, com a molt, al voltant dels 20.000 euros. En l’àmbit cultural, els socialistes demanen iniciar els estudis pertinents per tal de incorporar a l’aposta audiovisual i cultural de la ciutat la instal•lació d’un Auto-cine, una modalitat de cinema que ha vist incrementada la seva demanda arrel del confinament. Finalment, el PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa han presentat dues propostes de resolució que seran sotmeses a debat i votació per part del Ple municipal. La primera és referent a l’episodi que va protagonitzar el 4rt Tinent d’Alcalde, Noel Duque, en el seu compte de Facebook, motiu pel qual els tres grups municipals han demanat la seva dimissió. La segona proposta conjunta de l’oposició és de recolzament a les quatre seccions sindicals de l’Ajuntament (SALT, UGT, CCOO, SPL-CME), que s’han vist “menyspreades” pel Govern municipal al no tenir-los en compte en l’adopció de les mesures municipals de desescalada.