El PSC proposa a l’Ajuntament suprimir les taxes als comerços tancats

El Grup Municipal Socialista de Terrassa ha fet arribar a l’equip de govern una sèrie de propostes per afrontar la crisi del nou coronavirus a la ciutat. La primera de les tres mesures principals consisteix en suprimir taxes als comerços que tenen prohibida l’obertura mentre duri el confinament. En concret, es tractaria de les taxes del Mercadal, recollida de residus i cadires de terrasses.

Una altra de les propostes socialistes és que l’Ajuntament es comprometi a pagar els seus proveïdors en un termini màxim de 20 dies, amb la intenció d’atenuar els problemes de liquiditat d’empreses i autònoms. Finalment, la tercera mesura seria la creació d’un nou servei per a les famílies de persones amb Trastorns de l’Espectre Autista i similars. Els socialistes proposen el suport d’un professional especialitzat que acompanyi aquelles persones que per prescripció mèdica poden sortir al carrer durant una hora, oferint així, de passada, un respir als familiars.

Aquestes tres propostes s’afegeixen a d’altres que ha fet el grup socialista des que va començar el confinament, com la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències, la posada en marxa d’una campanya de comunicació sobre la higiene en els espais comuns i la baixada de banderes a mig pal. Segons el Primer Secretari dels socialistes terrassencs, Alfredo Vega, el partit està fent “una oposició constructiva, propositiva i també rigorosa”. Tot i això, Vega lamenta que el WhatsApp sigui l’única eina de comunicació entre oposició i govern municipal. L’ex alcalde afirma que li agradaria poder participar d’una manera “més activa a través de reunions presencials o telemàtiques”.