El PSC proposa un pla de xoc per la gent gran i es compromet a crear deu mil places a tot Catalunya

El Partit dels Socialistes de Catalunya confia que en la propera legislatura es construeixi la residència de gent gran i centre de dia de Sant Pere Nord, al parc de la República. Recupera així un projecte redactat fa més de deu anys i que la crisi va deixar aparcat en un calaix. A Terrassa només hi ha una residència pública, la de Mossèn Homs, que aviat s’ampliarà i que encara tindrà espai per créixer.

Els socialistes es comprometen a crear, en els propers quatre anys a Catalunya, 5.000 places de residència i 5.000 més de centre de dia, deu mil en total. I ho contraposen, diuen, amb la paràlisi del govern català en la darrera dècada, sense aprovar la Llei d’Autonomia Personal.

Segons la regidora Eva Candela, numero 18 a les llistes per Barcelona, si Salvador Illa és president promourà una Llei de Gent Gran per reforçar els seus drets i combatre la soledat, dependència física i psíquica i precarietat econòmica del col•lectiu.

Segons el PSC a Terrassa hi ha 1.200 persones en llista d’espera per ocupar una placa pública de residència.

Els socialistes també volen promoure un nou model de cura i atenció, que faciliti que la gent gran pugui seguir vivint a casa però amb els serveis necessaris adequats.