El PSC reclama un finançament que garanteixi l’equitat i la qualitat en l’Ensenyament

El PSC vol que la Generalitat afronti el finançament per a la universalització de l’Educació infantil, també en l’etapa de 0 a 3 anys, i un Pla d’inversions per garantir la igualtat d’oportunitats i l’èxit educatiu. Els socialistes presenten una moció al ple de divendres perquè l’Ajuntament lideri la negociació i garanteixi la seguretat jurídica dels acords.

El PSC recorda que després de deu anys, la Generalitat es va retirar l’any 2013, de finançar el 50 per cent de les escoles bressol municipals. Ara reclamen que el govern estableixi les bases per finançar l’ensenyament i garantir l’equitat i la gratuïtat per a totes les famílies.

En l’actualitat a Terrassa hi ha 11 escoles bressol municipals i 3 de la Generalitat a banda dels centres privats. Els Socialistes recorden que per mantenir la qualitat en l’ensenyament també cal una bona planificació dels equipaments. En aquest sentit proposen la bonificació de les places en escoles privades en cas que les famílies no tinguin un equipament públic prop de casa.