El PSC retira la confiança política i institucional a Jordi Ballart

El PSC ha anunciat que retira la confiança política i institucional en l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, pel clima de desconfiança que s’ha instal·lat entre l’equip de govern i el principal grup de l’oposició. L’anunci ve originat per l’acusació d’homofòbia que va fer dimecres passat l’alcalde cap a dos regidors socialistes.

El grup municipal socialista afirma que l’alcalde no només no s’ha posat en contacte amb ells per tal d’aclarir la situació, sinó que ha intensificat el seu suport a la falsa acusació denunciant en nom de l’Ajuntament a la Generalitat, utilitzant una institució dels terrassencs per salvar el seu error i fugir cap endavant, afegeixen. 

El PSC ja va anunciar que deixaria d’assistir de forma provisional a les reunions del Pacte de Ciutat fins que l’alcalde no rectifiqués i assumís la seva obligació de restablir la confiança i la cordialitat entre els partits polítics. Els socialistes afirmen que la responsabilitat i la voluntat del PSC de participar en l’elaboració de propostes del Pacte continua plenament vigent, però que l’actitud de l’alcalde dificulta establir la confiança necessària per continuar amb les reunions entre els grups polítics.

En relació a les acusacions d’homofòbia, el PSC  interposarà una querella i afegeix que una de les persones que signava la carta acusadora era un dels afectats per l’acció de l’oposició en el cas de les denúncies «oblidades» per la Policia Municipal, un assumpte, diuen, de possible tracte de favor després que l’alcalde digués a les xarxes socials que «estava gestionant el tema». En aquest sentit, els socialistes han anunciat que convocaran una sessió extraordinària de la Comissió Informativa de Transparència per tal que compareguin totes les persones implicades i poder aclarir els dubtes en relació a aquest assumpte.