El PSC torna a guanyar les eleccions al Parlament a Terrassa 15 anys després

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha tornat a guanyar unes eleccions al Parlament a Terrassa després de 15 anys. La candidatura encapçalada per Salvador Illa s’ha endut la victòria a la ciutat amb gairebé 20.000 vots, el 25,9% de les paperetes. Un resultat, a més, que permet que la terrassenca Eva Candela entri al Parlament.

Esquerra Republicana de Catalunya ha aconseguit el suport de més de 16.000 terrassencs. Els republicans revaliden el segon lloc aconseguit el 2017 i es queden amb el 21% dels vots, un resultat que millora d’un punt el de fa tres anys.

Junts per Catalunya també repeteix posició i es queda com a tercer partit més votat, amb el vot de més de 12.800 electors, el 16,65% del total. L’exconseller egarenc Lluís Puig també hauria estat escollit diputat.

La sorpresa de la jornada és Vox. Tal com pronosticaven les enquestes, la formació d’ultradreta ha entrat al Parlament i ho fa amb força, i es coloca a la ciutat com a quarta força, amb el suport de més de 7.000 electors i el 9,2% de les paperetes.

En aquest ball de posicions, En Comú Podem es manté com el cinquè partit més votat a la ciutat. La coalició s’ha quedat amb el 7,5% dels vots, un punt i mig menys que les eleccions del 2017, i 5.800 paperetes.

El gran derrotat de les eleccions és Ciutadans. El partit taronja, que fa tres anys va ser el partit més votat amb gairebé tres de cada deu paperetes, s’ha desplomat fins la vuitena posició, amb un 6,4% dels suports i al voltant de 5.000 vots.

La CUP es manté com el setè partit amb més vots, superant els 4.200. Els anticapitalistes han pujat més d’un punt percentual fins el 5,5% de suports.

I, finalment, el PP torna a repetir en la vuitena posició. Els populars tornen a marcar un mínim històric a Terrassa i es queden amb el 3,3% de vots i vora de 2.500 paperetes.