El PSC Vallès Oest reclama a l’Estat més inversió en la B-40 i una estació de Renfe a Can Boada

La Federació del PSC del Vallès Oest ha impulsat diverses esmenes, que ja  han estat registrades al Congrés pel Grup parlamentari socialista. Entre les esmenes que han sorgit del territori, els socialistes reclamen més inversió per a un dels projectes més destacats, la B-40 o Quart Cinturó. L’esmena reclama al govern central que finalitzi el tram Terrassa-Granollers i el tram Terrassa-Caldes de Montbui, a més de la cobertura del vial al seu pas per Viladecavalls. Així mateix, en el marc de la B-40, el PSC ha registrat una esmena per a reclamar la construcció d’una passarel·la peatonal en el Camí Romeu de Montserrat, de la ciutat de Terrassa.

Els socialistes també han introduït una esmena perquè el govern inclogui en els Pressupostos Generals de l’Estat una partida que permeti finalitzar la connexió de l’A-2 amb l’AP7 a Sant Cugat del Vallès i també l’ enllaç de l’A-2 amb L’AP-7 a Castellbisbal. Segons ha anunciat Foment, aquests treballs es reprendran a l’estiu. I és que l’enllaç a l’alçada de Castellbisbal es va iniciar al 2007 però ha patit diverses aturades al llarg dels anys. Ara, sembla que el Ministeri reprendrà les obres i que en 19 mesos hauran de ser executades. El nou projecte complementari ha comportat una variació del pressupost, que ha passat de 50
a 76 milions d’euros, per la qual cosa les modificacions hauran de passar per l’aprovació del Consell d’Estat.

Els socialistes també han fet una esmena referent l’ampliació de l’aparcament de vehícles de l’estació de Renfe a Castellbisbal. I també pel que fa a les estacions de Renfe, els socialistes han registrat una esmena perquè el govern contempli una partida que permeti remodelar l’estació de la Renfe de Rubí, per fer-la accesible per a les persones amb algun tipus de discapacitat.

D’altra banda, els socialistes han entrat una esmena que reclama al govern del PP que contempli la construcció de la nova estació de Renfe Terrassa, al barri de Can Boada. Aquesta és una vella aspiració de l’administració de la ciutat per millorar l’accessibilitat en concepte de transport públic. La de Can Boada és una estació de ferrocarril projectada en el Pla Barcelona del Ministeri de Foment i en cas de construir-se, formaria part de la línia R4. La inversió prevista era de 12,9 milions d’euros.

També impulsada des de Terrassa, el Grup parlamentari socialista al Congrés ha registrat una esmena demanat al govern una partida per la remodelació de les vies de la Renfe al seu pas pel Passeig 22 de Juliol de Terrassa. Concretament, els socialistes demanen recursos per a poder millorar i adequar aquest espai a l’alçada de l’escola El Vapor.

En l’apartat d’inversió en Cultura, es socialistes han introduït una esmena que demana inversió per al Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere de Terrassa.