El PSC vol més protecció davant la crisi per al sector cultural i d’espectacles

El PSC ha anunciat dues propostes de resolució per al pròxim ple: L’una, la més extensa, en defensa del sector cultural i per a la recuperació i reactivació del sector dels espectacles. I l’altre per a una major transparència, seguiment i control de l’Equip de Govern. Els socialistes consideren que cal preservar la cultura com a sector essencial de la societat que pateix directament les greus conseqüències de la pandèmia, que se’l consideri especialment perjudicat i que necessita mesures urgents de protecció.

Per això reclama un pla específic de recuperació que inclogui mesures socials, fiscals i econòmiques per a la seva recuperació. També proposen reactivar les agendes culturals amb l’estricte compliment dels protocols anti-covid. També volen incloure el lema de la Cultura és Segura i es prohibeixi la cancel•lació o suspensió dels espectacles. Si això passa, que es previngui l’abonament de la part del catxet que estipula la llei.

Els Socialistes també volen la retirada de les taxes de restauració i dels locals privats pel desenvolupamanet d’activitats culturals i fomentar-les en espais privats sempre que es compleixin les mesures sanitàries. També preveuen una bonificació o flexibilització en el pagament de tributs dels creadors, professionals i empreses. Activar el Consell de Cultura per elaborar un pla de xoc, dotar de més pressupost al sector i crear ajudes en cas d’una nova situació excepcional, són altres accions que proposa el PSC.

El grup municipal conclou la proposta amb l’impuls de campanyes de sensibilització i regularitzar, millorar i fomentar les actuacions culturals al carrer. Es calcula a l’Estat espanyol que el 3,8 per cent del Producte Interior Brut l’aporta el sector cultural generant uns 700.000 llocs de treball. D’altra banda la segona moció del PSC fa referència al control al Govern. El PSC vol acordar amb la resta de grups municipals i en la Comissió de Transparència, un sistema d’avaluació i seguiment del compliment del Programa de Govern per al mandat 2019-2023.