El PSC vol que es revisin les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges de Terrassa

El grup municipal socialista presentarà una moció al ple ordinari de febrer per instar a l’ajuntament a que iniciï l’estudi sobre la modificació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal del 2003 en relació a les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges. El PSC recorda que a Terrassa es regeixen pel nou Decret 50/2020. Els socialistes volen que, en un termini de 6 mesos, el govern municipal presenti una proposta de reforma de la normativa municipal que regula aquest aspecte.

D’altra banda, el PSC també proposarà que tots els partits amb representació a l’ajuntament condemnin la violència dels darrers dies als carrers de moltes ciutats i mostrin el suport als cossos i forces de seguretat de l’Estat, en especial, als Mossos d’Esquadra.

En una altra proposta, la formació demanarà declarar el Dia de la Cultura Popular a Terrassa com acte institucional i de reconeixement i iniciar els treballs per la elaboració d’un monument al•legòric a la Cultura Popular egarenca. Tanmateix el PSC vol a Terrassa un vial o espai urbà amb el nom del poeta Joan Margarit.

Els socialistes també volen commemorar el Dia de la Dona a través d’un acord per a que l’ajuntament es comprometi a treballar per l’avenç de la societat cap a la igualtat real.

En un altre àmbit, el grup municipal vol establir un pla específic de seguretat i protecció a tots els centres educatius coordinat amb la policia municipal i Mossos d’Esquadra, davant l’onada de robatoris de les darreres setmanes.

Finalment, el PSC conjuntament amb Ciutadans presentaran una moció per esclarir el destí de les vacunes contra la Covid-19 sobrants al Consorci Sanitari de Terrassa el passat mes de gener. En aquest sentit, els grups municipals volen que el Consell de Govern del CST elabori un informe exhaustiu per aclarir què va passar.

 

[Foto: arxiu]