El PSC vol que la Generalitat concreti i difongui les mesures de protecció a les escoles

El grup municipal del PSC ha presentat dues propostes d’acord de junta de portaveus de cara al ple del mes d’abril.

A la primera, els socialistes insten a la Generalitat a l’execució i la posada en coneixement de les mesures a aplicar en tots els centres educatius de Catalunya, des d’ara i fins a l’obtenció i administració universal d’una vacuna contra la Covid-19. El PSC també sol·licita informació sobre com es farà el procés de preinscripció i matriculació, així com consensuar la planificació escolar amb els ajuntaments. A més, vol que s’estudiï, amb els governs municipals, una ampliació de la dotació de materials informàtics i didàctics. Altres iniciatives per les que aposta el grup són l’estudi per recuperar la sisena hora lectiva o activitats compensatòries dels plans d’entorn, com a mesura per reequilibrar les competències i continguts que els alumnes no han pogut assolir pel confinament.

D’altra banda, la segona proposta del PSC demana que sigui el Ple de l’Ajuntament qui prengui la decisió de suspendre la Festa Major d’enguany, amb el format i contingut que marquen els seus Protocols, tot preservant-ne aquells actes o noves propostes que, per circumstàncies del moment, es poguessin celebrar.

Finalment, els socialistes han decidit retirar un tercer acord en defensa de la cultura en temps de crisis sanitària per treballar-lo en el marc del Pacte de Ciutat. Entre d’altres temes, el text sol·licita específicament que cap subvenció a entitats locals es vegi afectada.