El PSC vol que la reducció del 50% en abonaments de transports s’apliqui a la T-25

El PSC presentarà una proposta al Ple de l’Ajuntament per demanar al Govern Municipal que complementi la reducció del preu dels abonaments del transport públic de Terrassa anunciada pel Govern d’Espanya fins arribar al 50%. El president Pedro Sánchez va anunciar el passat dissabte, després d’una reunió extraordinària del Consell de Ministres, l’ampliació de les mesures per a esmorteir els efectes de la guerra d’Ucraïna i protegir els més vulnerables.

Entre d’altres mesures, i amb l’objectiu de fomentar el transport públic, el Govern espanyol va aprovar una reducció del 50% del preu de tots els abonaments mensuals i de qualsevol títol multiviatge de transport terrestre prestat per l’Estat o entitats estatals. Aquesta reducció serà del 30% per als abonaments de les comunitats autònomes o les entitats locals, que podran completar la mesura amb els seus propis recursos fins a arribar al 50%.

Per això, els socialistes demanen que l’Ajuntament assumeixi amb recursos propis el complement d’aquesta rebaixa fins arribar al 50%, que serà efectiva de l’1 de setembre de 2022 fins al 31 de desembre de 2022. La candidata socialista a l’alcaldia de Terrassa, Eva Candela, considera que “la mesura anunciada pel president del Govern suposa un impuls decidit per al foment de l’ús del transport públic entre la ciutadania, a més que permet alleujar la pressió econòmica a les persones i les famílies que actualment són usuaris del transport públic”. Per aquest motiu, Candela creu que “aquesta mesura hauria de ser implantada també a la ciutat de Terrassa en el seu màxim, és a dir, arribant al 50% de la bonificació de la targeta T-25, per tal de fomentar l’ús dels autobusos municipals”.