El Rebost no fa vacances i continua repartint aliments durant l’agost

El Centre de Distribució Social d’Aliments de Terrassa, també conegut com El Rebost, es va posar en funcionament al 2010 per donar servei a les famílies necessitades. El projecte, promogut per l’Ajuntament i gestionat per Creu Roja, atén mensualment un miler de nuclis familiars que corresponen a unes 5.000 persones.

El servei no fa vacances i durant l’agost també reparteix aliments. El mètode però, va canviar durant la passada tardor. Fins llavors els voluntaris agrupaven els productes en lots per ser repartits als usuaris. Ara, les mateixes famílies agafen els aliments dels prestatges, com si es tractés de qualsevol supermercat, i acaben passant per “caixa” que, en aquest cas, és un punt de control.

Amb aquest sistema d’autoservei, el repartiment es normalitza i la persona usuària té marge per decidir quina quantitat d’aliments vol emportar-se (amb un límit establert prèviament). També s’han incorporat a la cistella més productes frescos i material d’higiene personal i de neteja de llar.

Perquè El Rebost funcioni, el paper dels 85 voluntaris i voluntàries que hi treballen és fonamental. La Cati Vilalta s’encarrega del servei d’acollida i acompanyament de les famílies usuàries.

El Rebost evoluciona constantment i s’hi afegeixen més serveis en funció de les necessitats. Així també hi ha un rober, per repartir roba i calçat, i les dones embarassades poden sol•licitar ajuda per fer front a tota la infraestructura que requereix un nadó.

El llistat de serveis en cartera no s’acaba aquí: també hi ha un projecte de bolquers reciclables i un hort urbà.