El rebuig a la sentència, la reutilització d’objectes i el foment de la participació ciutadana, al ple

El ple d’octubre no es preveu massa mogut. El govern hi duu una aportació extraordinària d’1,6 milions d’euros a la Societat Municipal d’Habitatge finançada amb romanent de tresoreria, la pròrroga, d’un any com a màxim, de la concessió a TMESA del servei de bus i la resolució anticipada de la concessió de l’aparcament del Portal de Sant Roc. També la proposta de conveni per l’expropiació d’un edifici contigu al Museu de la Ciència i la modificació de la memòria tècnica de L’Andana.

Sobre l’ús futur de l’espai alliberat pel pàrquing del Sant Roc Ciutadans ha aconseguit sumar el PSC i Junts per Terrassa a la seva proposta de resolució per convocar un concurs d’idees que esculli el millor projecte.

A banda d’aquesta proposta se’n presenten tres mes de Junts per Terrassa. Una d’elles, presentada conjuntament amb Esquerra, és de rebuig a la sentència i per reclamar la llibertat dels presos.

Junts també torna a presentar una moció ja aprovada per unanimitat al mandat anterior per la posada en marxa d’un servei de reutilització d’objectes en bon estat. I una per fomentar les noves formes de participació ciutadana en el ple i altres òrgans municipals i territorials.

De propostes d’acord de junta de portaveus només n’hi ha tres, totes de Ciutadans. Són per defensar, diuen, els drets i llibertats dels ciutadans i donar suport al cossos de seguretat de l’Estat, donar a conèixer la Unitat d’Atenció a la Víctima de la Policia Municipal al personal de l’Ajuntament i per celebrar el dia de la Constitució espanyola.

En l’apartat de participació ciutadana hi haurà la intervenció d’un treballador municipal que sol·licita fer fix el personal temporal de l’Ajuntament que faci més de tres anys que hi treballa.