El repartiment de mascaretes de l’Ajuntament s’allargarà fins dijous que ve

L’Ajuntament acabarà de repartir les 220.000 mascaretes als domicilis terrassencs dimecres o dijous a tot estirar. Ho ha dit el director de Presidència, Joan Rovira, en la Junta de Portaveus prèvia al ple municipal d’abril, la primera que es fa de manera telemàtica. El repartiment està sent una mica més lent del previst ja que només el 50% dels repatridors de Correus estan operatius. El cost de la distribució és de 13.000 euros.

Els grups de l’oposició (PSC, Ciutadans i Junts x Terrassa) s’han interessat per les condicions d’aquesta compra i alguns, com és el cas del portaveu taronja Javier González, n’han posat en dubte la necessitat real d’aquesta operació, atès que la mascareta ja s’ha convertit en un element de protecció quotidià, més estès que fa unes setmanes, que altres administracions també les reparteixen i que són, les del consistori, d’un sol ús. El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, Isaac Albert, ha defensat fer arribar a cada terrassenc una mascareta, sobretot per a aquelles persones amb més dificultats per accedir a una, ha recordat el fons de 200.000 unitats per prevenir futurs escenaris i ha subratllat que “les mascaretes que es van demanar són les que han arribat”.

Per la seva banda, el president del Grup Municipal de Junts x Terrassa, Miquel Sàmper, ha demanat claredat en la informació que s’envia al ciutadà per evitar confusions i la seva companya de partit, Meritxell Lluís, ha proposat que les instruccions de les mascaretes siguin de lectura fàcil també a per persones amb dificultats cognitives.

La Junta de Portaveus també ha servit per encarar el futur Pacte de Ciutat per lluitar contra els efectes del Covid-19. La intenció inicial de l’equip de govern és aprovar-lo al ple del mes de maig. Abans, però, caldrà dibuixar unes directrius polítiques, un consens amb tots els grups municipals i finalment traslladar-ho a les entitats i agents socioecnòmics.

La Junta ha acordat fer un minut de silenci a l’inici del proper ple del 29 d’abril en record de totes les víctimes que hi ha hagut durant l’epidèmia del coronavirus.