El repunt de contagis queda reflectit en un fort augment dels ingressats a planta

Mantenir la prudència i i la responsabilitat davant l’increment d’infeccions de Covid-19. Aquesta és la consigna emesa pel Departament de Salut, després d’unes setmanes en què els contagis han tornat a augmentar. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha destacat el fort repunt de visites a l’Atenció Primària, aconsellant que els casos lleus no vagin al CAP i es quedin a casa seguint un tractament simptomàtic. I és que en els últims dies, els Centres d’Atenció Primària de Catalunya han rebut prop de 20.000 visites diàries de pacients amb covid, més del doble de la mitjana registrada durant els darrers mesos.

Actualment, la taxa és de 404 infectats per cada 100.000 habitants. La proporció de les variants d’Omicron BA.4 i BA.5 ja representa prop del 60% dels casos positius i el pic màxim de contagis es podria produir durant les properes dues setmanes.

És per això que des del CatSalut demanen prudència, dirigint-se sobretot a les persones majors de 60 anys i a les que es troben en una situació vulnerable. D’altra banda, la doctora Cabezas ha fet una crida a injectar-se la quarta vacuna, explicant que “la possibilitat de reinfectar-se és més alta si has patit la malaltia que si t’has posat la dosi de record”. De fet, el percentatge de reinfeccions en persones joves se situa quasi en un 25%, mentre que en els majors de 50 anys és d’aproximadament el 10%.

Entre els dos hospitals de Terrassa tenen, a dia d’avui, 5 malalts de covid a cures intensives i 98 ingressats a planta; un registre, aquest últim, que ha augmentant de manera notable durant el mes de juny. Per contra, la secretària de Salut Pública celebra que la xifra de pacients amb covid ingressats a les UCI catalanes estigui en “mínims històrics” i que les dades de defuncions setmanals siguin cada cop més baixes.